fredag 16. desember 2011

Julestria er ei koselig tid

Det er lenge siden det har kommet noe innlegg her no... Det strikkes, men det går ikke så fort for tiden.
Julen nærmer seg og andre ting har blitt prioritert...... men litt blir det. Jeg kan iallefall vise frem litt som ble ferdig for en god stund siden, men har manglet litt tråd-festing, knapper og bilder...Denne dressen går til en liten Desembergutt.
Den er strikket i Drops merino ekstra fin og mønsteret er hentet fra et Dale-hefte.
Det er en god stund siden jeg såg denne dressen og satt den på "må strikkes lista". Den er nemlig strikket fra halsen og ned! Det liker vi! Så godt som null montering!! 
Det gikk med nesten ett nøste meir enn det var oppgitt i oppskrifta, så Drops garnet var nok ikke like drøyt som garnet som var gitt i oppskrifta (Falk fra Dalegarn).Dette settet har ikke fått noen mottaker enda. Men dette ble også ferdig for en god stund siden.
Mønsteret er tatt fra nøstebarnboka. Jakke med rundfelling og lua er også tatt i fra boka, men siden jeg har brukt tykkere garn måtte jeg endre noe på maskeanntall...
Garnet jeg har brukt er Juvel. Et mykt og deilig garn.
Var ikke knappene søte da???
Dette paret med ragger, forsvant nesten inn i julepapiret før jeg rakk å ta bilder...Det ble strikket ferdig i bilen , en lørdag vi kjørte tur-retur Ikea i Trondheim... Dei ble julegave til pappan min og han har allerede pakket dei opp... Hjemme hos dei blir det nemlig ingen julefeireng, siden dei reiser til Gran Canari på julaften.


Ønsker alle ei strååååålende helg!
Jeg skal på julebord i lag med mine kjekke kollegaer i kveld :-)


4 kommentarer:

  1. Er det samme dress som Nora strikka til Emilie? Den e kjempe god, ho he brukt den fra ho va født, og bruka den enda:) å den kan nok brukast lenge enda, vekse ilag me ho;)

    SvarSlett
  2. Kjempefine klær du har strikka. I hvilket hefte kan jeg finne oppskrifta på dressen?

    SvarSlett
  3. Tusen takk:-) Du finner dressen i Dale baby nr 203.

    SvarSlett