søndag 16. januar 2011

Første gang...

For ei lita stund siden ble jeg tipset om en Fargealong på et nettsted som heter Casakreativ av ei som mente at dette måtte være noe for meg.... Det fungerer sånn at hver mnd skal vi lage noe i en bestemt farge. Fargen for januar er hvit. Jeg strikket denne jente toppen  med noe garn jeg hadde liggende. Jeg brukte ca 1 og et halvt nøste . Mønsteret er egentlig en kjole, men jeg justerte det til å bli en topp i steden, og er fornøyd med resultatet. Skal tro hvem som blir eieren av denne???
  • Str ca 1 år
  • Garn: Sisu fra Sandnesgarn
  • Mønster: Et gammelt babyhefte

fredag 7. januar 2011

Pause strikk...

I høst, før julegaveprosjektene, var jeg en tur på strikkekafè. Dei hadde lagt ut nye mønsterhefter på alle bordene og jeg forelsket meg rett i dette settet... Det er å finne i et av Sandnesgarn sine tilbehørshefte. Jeg kjøpte mønsteret og garn. Men rett etter at jeg fikk begynt på det, kom jeg på at jeg kansje heller burde begynt på julegaver i steden. Så skjerfet har lagt i veska mi hele høsten og vinteren, og fått være med rundt omkring over alt og det fikk komme ut av. Jeg tok det frem her en dag og konkluderte at det manglet kun et par cm og vips vart det ferdig.
Lua og pulsvarmerene får vente enda litt. Skjerfet er strikket i mini alpakka og det gikk med ganske nøyaktig tre nøster.


Kalde tær?

Jeg tror det var omtrent på samme tid i fjor jeg også hadde ett ragge-kjør.... kan det være fordi jeg konstant har kalde tær og bruker tjukkeragger heile tiden? I fjor var det russeragger som ble produsert opp og ned i mente, men i år har jeg lært noe nytt og har hekta meg litt på det.... tå opp sokker! Dette er faktisk mitt aller første par i voksen størrelse som er strikket i pinne nr 2,5. Egentlig liker jeg best litt tykkere garn og tykkere pinner, men jeg hadde kjøpt et nøste med Zauberball crazy på 123knit.com for en stund siden og fant vel ut at det måtte brukes. Jeg har ikke brukt noen spesiell oppskrift og har brukt to rundpinner og strikket de samtidig. Perfekte sokker å ha nede i skoa, men litt for tynne og kalde når jeg skal snirkle meg på sofaen...

onsdag 5. januar 2011

Sommerminner

Det er snø, vind og kaldt ute og jeg drømmer om sommer og campingsesongen.... Jeg surfet litt i bildene tatt i ferien i fjord og kom over dette bildet av minstemann som kosa seg i sandkassen ved campingen i Valldalen. Her har han på seg sin nye nøstebarn genseren sin. Rullegenser strikket i NZ lammull fra 123.knit. Den ble strikket ferdig i ferien og var fin å ha på seg de dagene det ikke var så veldig varmt.... tynn å lett strikkagenser.... jaja.... la våren og sommeren komme snart, så vi kan nyte late dager i campingvogna.
Posted by Picasa